Dyson V15 Detect Absolute – най-мощната и интелигентна прахосмукачка, създавана от Dyson

Dyson произвежда едни от най-добрите безкабелни вертикални прахосмукачки на пазара, отличаващи се с впечатляваща мощност на засмукване и набор от високотехнологични функции, за да направят едно от най-неприятните домакински задължения възможно най-бързо, приятно и удовлетворяващо като резултат.

Най-новата прахосмукачка на марката, Dyson V15 Detect Absolute, не прави изключение – това е най-мощната и интелигентна прахосмукачка, произвеждана до момента от Dyson. Тя засмуква прах и замърсявания с лекота, притежава безброй аксесоари и приставки за удобно почистване на целия дом и освен това показва какво сте почистили в реално време, благодарение на дигиталния си дисплей на дръжката. 

Като дизайн Dyson V15 Detect Absolute не се различава особено от предшественика си Dyson V11. Въпреки това при новия модел две от основните четки за почистване на меки настилки и тапицерия са снабдени с технология за разплитане на коса и косми от домашни любимци. Благодарение на тази технология косата и космите не се заплитат около четката, а биват прибрани на сигурно в контейнера за прах и боклуци. Dyson преработи и приставката за почистване на твърди настилки, като включи лазер, който осветява дори най-микроскопичните частици прах, невидими с просто око. И не на последно място – V15 Detect Absolute следи броя и размера на частиците, които събира, така че може да следите в реално време какво сте почистили.

Какво трябва да знаете за Dyson V15 Detect Absolute?

На пръв поглед ще ви бъде простено да се съмнявате дали нещо се е променило, защото Dyson V15 изглежда толкова забележително подобно на своите предшественици. Той е с размери 249 x 267 x 1260 mm с прикрепена пръчка и моторна глава и тежи 3.08 кг.

Основните иновации в тази прахосмукачка са предимно на нивото на пода. Най-иновативното от тях е лазерното откриване на прах. Когато е включен, той излъчва зелен лъч светлина от предната част на моторизираната мека ролкова глава. След това подчертава частиците прах, което ви позволява да видите колко още почистване трябва да направите.

Има и две нови глави с разплитаща технология, които работят по малко по-различен начин, за да предпазят вашите четки за меки настилки от заплетена коса и косми от домашни любимци. Основната четка за подове и снабдена с гребени за разплитане на космите от четката и отвеждането им към контейнера. По-малката моторизирана глава е предназначена за по-малки повърхности като тапицерия, стълби и матраци. Тази четка е като конус, усукан във формата на тирбушон, който използва центробежната сила, за да отведе косата от четката към контейнера.

Дизайн и аксесоари на Dyson V15 Detect Absolute

Думичката „Absolute“ в името на този Dyson ви разкрива, че този модел идва с всички екстри. Вече споменах трите моторизирани подови глави, но има и селекция от други аксесоари: инструмент за процепи, тесни пространства и пролуки, инструмент с мека четка за почистване на прах и замърсявания от деликатни тъкани, удобен комбиниран инструмент за лесно превключване между различен тип повърхности и приставка за почистване под ниски мебели.

Тези допълнителни инструменти могат да се прикрепят директно към основното устройство, когато се използва като ръчна прахосмукачка, или да се прикрепят към основната тръба, когато се използва като вертикална прахосмукачка.

И за финал – прахосмукачката е снабдена с удобна щипка, която позволява прикрепване на аксесоарите към основната тръба, както и станция за зареждане и съхранение на прахосмукачката, която се монтира на стена.

Що се отнася до дизайна, той следва същия шаблон, който е в сила от V10. Основният модул на прахосмукачката, съдържащ двигателя и циклоните на устройството, се намира над дръжката на пистолета. 0.76-литровият кош за събиране на прах е монтиран отпред, между двигателя и всяка приставка, която може да използвате. Отзад има бутон за превключване между различните режими и LCD дисплей над него.

Dyson V15 Detect Absolute няма теглото на V11 Outsize от 3.5 кг, но все пак преминава границата и е малко над 3кг. В съчетание с мощното засмукване това тегло се оказва леко предизвикателно, особено на по-дебел килим.

Ефективност на почистване на Dyson V15 Detect Absolute

Това е най-мощната прахосмукачка на Dyson досега по отношение на всмукателната сила. Направихме тест с разсипан снакс на килим с къс косъм. Само с едно минаване на моторизираната глава при стандартна мощност прахосмукачката събра 92% от измереното количество снакс. Направихме теста отново с настройката за по-ниска мощност и прахосмукачката събра 96% от снакса. При второто минаване с четката и в двата теста прахосмукачката бързо събра остатъка. Тя беше също толкова добра при тест със събиране на брашно, като събра 96% от брашното в контейнера, въпреки че видимо нямаше нищо останало за допочистване.

Изпробвахме и втората глава за почистване на твърди настилки в тест с разсипан снакс и в тест с разпиляно брашно и резултатът при всеки тест беше съвършенство. Dyson V15 Detect Absolute събра 100% от разпиления материал, изключително изпълнение.

Новите приставки за подове са брилянтни. Лазерът за откриване на прах върху приставката за твърди настилки е феноменален при откриването на микроскопични замърсявания. Тествахме също главите против заплитане в типичните проблемни зони около легла и тоалетки и открихме, че работят много добре. Нямаше останала и следа от косми върху ролките, въпреки че се бяха заплели сериозно количество косми в контейнера на прахосмукачката.

Работата с V15 изисква да задържите бутона, за да няма възможност да го оставите да работи погрешка. Има три режима на мощност: икономичен, максимален и автоматичен, като последният се адаптира автоматично към повърхността, която почиствате. Вие избирате между режимите, като използвате бутона на гърба на основния модул.

Цветният LCD екран показва кой режим сте избрали и колко време остава преди батерията да се изтощи. По време на почистване екранът показва информация, генерирана от последната от новите функции на Dyson: неговият сензор за прах.

Този сензор „слуша“ частиците прах, отскачащи от него, докато преминават, като ги брои и категоризира по размер, след което показва какво е събрало в стълбовидна диаграма на екрана. Dyson твърди, че това ви помага да се уверите, че е настъпило дълбоко почистване, но за да се случи това е достатъчно и да погледнете как се пълно контейнера с прах и боклуци.

Живот на батерията, почистване и филтри на Dyson V15 Detect Absolute

В икономичен режим опитът ни показва, че може да почиствате до 50 минути, докато това време е само 11 минути почистване при максимална мощност на работа. Презареждането на батерията отнема около 4 часа и 30 минути. За сравнение предшественикът на V15 – Dyson V11 Outsize издържа по-дълго в режим на ниска мощност (почти 1 час 20 минути), но много по-малко време в режим на максимална мощност (9 минути 8 секунди). 

Почистването е изключително лесно – за да изпразните контейнера за събиране на прах и боклуци, трябва да премахнете всички аксесоари. След това можете просто да задържите уреда над кошчето си и да дръпнете надолу лоста, за да отворите врата на дъното, която изхвърля мръсотията. Процесът е изключително лесен, а допълнителният плюс е, че не се налага да се докосвате до боклуците. 

Прахосмукачката Dyson V15 Detect Absolute разполага само един филтър и той може да се мие – просто го накиснете в течаща вода. След това трябва да го оставите да изсъхне в продължение на поне 24 часа, преди да го поставите обратно в прахосмукачката.

Заслужава ли си да купите Dyson V15 Detect Absolute?

Dyson отново пуснаха забележителна прахосмукачка на пазара – тази безкабелна вертикална прахосмукачка се справи с всички предизвикателства, пред които я изправихме с непрекъсната всмукателна мощност без спадове, която е също толкова добра, колкото и предишните модели, и в допълнение с набор от нови и полезни функции.

Трите подобрени моторизирани глави са изключително ефективни при почистване. Технологията за разплитане на космите определено е супер полезна и работи според обещанията от марката, а лазерът за осветяване на дори невидимия прах не ви оставя съмнение, че твърдите настилки са почистени безупречно. В заключение Dyson V15 Detect Absolute определено е най-добрата безкабелна вертикална прахосмукачка, която можете да закупите в момента. Прахосмукачката се предлага от ULTRA.bg с бърза и безплатна доставка и 2 години гаранция.

 

Leave a Comment