10-те най-продавани конструктора LEGO

Комплектите LEGO са любима играчка на поколения наред, пленявайки въображението както на деца, така и на възрастни. С толкова много различни серии и конструктори, от които да избирате, може да е трудно да разберете кои са най-добрите. Затова в тази статия ще разгледаме 10-те най-продавани комплекта LEGO на всички времена.

  1. LEGO 60197 City Passenger Train

Този комплект е любим сред феновете на LEGO от години и е лесно да разберете защо. Изпълненият с детайли пътнически влак се предлага с над 800 части, включително двигател на влак, пътнически вагони и кръгово кръстовище. С толкова много различни части, децата могат да прекарват часове в изграждане и игра с този комплект. Влакът е с моторизиран двигател с 10-степенно Bluetooth дистанционно управление. Комплектът включва локомотив с отварящ се преден прозорец на кабината на машиниста, пантограф на покрива и контролен панел, 2 вагона с подвижни покриви: 1 пътнически вагон със седалки и място за багаж, 1 вагон-ресторант с щанд за топли закуски и напитки и маси със седалки, овален коловоз с размери 101/70 cm с 16 извити и 4 прави релси, перон с две седалки и карта с маршрута на влака, семафор, 4 минифигури LEGO: 3 пътника, 1 кондуктор/машинист на влака и аксесоари: 3 чаши, 3 кифли, 1 хотдог, 1 кроасан, 1 пощенска чанта, 1 куфар с кутия LEGO вътре.

Пътническият влак не се предлага вече на пазара, но ако ви е допаднал, можете да разгледате товарния влак LEGO 60198 City freight train с моторизиран локомототив с дистанционно управление с Bluetooth.

  1. LEGO 75257 Star Wars Millennium Falcon

Хилядолетният сокол е един от най-емблематичните кораби във вселената на Star Wars и този комплект LEGO е перфектен за улавяне на същността му. С 7500 елемента, бързият кораб на Хан Соло има най-страхотните детайли и функции за развлечение. Възхитете се на подробните детайли на корпуса, радарната чиния, горните и долни четворни лазерни оръдия, седемте крака за кацане, падащата рампа и скритото бластерно оръдие. В пилотската кабина с махащ се капак може да поставите до 4 минифигури. Можете също да свалите външните панели, за да се виждат подробностите на интериора. В главния трюм има столове за минифигури, холографска игра Dejarik, инженерна станция с въртяща се седалка за минифигура и тунел с украшения. Отидете в задното отделение, за да наблюдавате двигателя за хиперпространството. Има и скрито отделение в пода, 2 отвора за капсули за бягство и стълба за достъп до картечното гнездо, както и отделящ се външен панел и напълно въртящо се четворно лазерно оръдие. Показвайте Millennium Falcon заедно с любимите си комплекти за идеалната колекция… а когато решите, че не може да бъде по-добро, сменете екипажа и радарната чиния, за да създадете класическата версия на Millennium Falcon или тази от Episode VII/VIII. В този комплект – силата е с вас!

LEGO 75257 Star Wars Millenium Falcon можете да закупите с безплатна доставка от ULTRA.bg.

  1. LEGO 71043 Harry Potter Hogwarts Castle

Феновете на Хари Потър ще харесат тази детайлна реплика на замъка Хогуортс. Накарайте магията да оживее с този конструктор LEGO Harry Potter Hogwarts Castle! Тази изключително детайлна колекционерска конструкция има над 6000 части и предлага възнаграждаващо изживяване при построяване. Замъкът разполага с Голямата зала със сглобяеми „витражни прозорци“, къщи, пейки, маси, горящи факли и подвижни стълбища, класна стая за отвари със стелажи с елементи от буркани, класна стая по Защита срещу Черните изкуства с разнообразни буркани с отвари, грамофон и килер, съдържащ богарт, камера за шахматна дъска с елементи от шахматни фигури, стая на изискванията с разнообразни елементи, включително Огнения бокал и изчезващия шкаф, Стаята на тайните с базилиска и дневника на Том Ридъл, скрита стая Devils Snare с лозови елементи, Gryffindor обща стая с камина и места за сядане, кабинетът на професор Долорес Ъмбридж с бюро, стол и розово обзавеждане, библиотека и кабинета на професор Дъмбълдор със статуята на Грифин и кабинета на паметта. Комплектът включва още хижата на Хагрид, Whomping Willow, 4 минифигури, 27 микрофигури и множество аксесоари.

Конструкторът на замъка Хогуортс не се предлага вече на пазара, но за всички фенове на Хари Потър се предлагат още много комплекти от серията LEGO Harry Potter, които можете да разгледате в сайта на ULTRA.bg.

  1. LEGO 42096 Technic Porsche 911 RSR

Този комплект е перфектен както за феновете на автомобилите, така и за фенове на LEGO. Разгледайте иновативната конструкция и изработката на един от водещите в света производители на автомобили с този страхотен комплект. Разработен в партньорство с Porsche, този умален модел с над 1500 части предава мощния външен вид и легендарните контури на 911 RSR – автомобил, изработен в отговор на предизвикателствата на международните състезания за издръжливост GT. Екстериорните детайли са предназначени за максимизиране на аеродинамичната ефективност. Отворете вратите и ще откриете кабина, пълна с реалистични детайли, включително радарен екран, работеща кормилна уредба, система на пожарогасител и дори карта на пистата на състезанието на Laguna Seca, отпечатана върху вратата на водача. Този невероятен модел съдържа и видим, работещ диференциал, независимо окачване и шестцилиндров боксерен двигател с движещи се бутала, разположени пред задния мост. Черни джанти със спици, реалистични преди и задни фарове и автентична схема в бял, червен и черен цвят с детайли в стикери добавят последните щрихи към този наистина забележителен LEGO модел на суперавтомобил!

LEGO 42096 Technic Porsche 911 RSR можете да закупите с безплатна доставка от ULTRA.bg.

  1. LEGO 75956 Harry Potter Quidditch Match

Този комплект е идеален за феновете на поредицата за Хари Потър. Играйте най-вълнуващия магически спорт с този комплект за игра с над 700 части. Присъединете се към Хари, Хармаяни и професор Снейп в игрите, включващи Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw и Hufflepuff кули с трибуни за наблюдение и функции за игра. Използвайте монтираната на метлата функция за стрелба, за да стреляте през пръстените и да пресъздадете известните игри на куидич от филмите за Хари Потър, или измислете свои собствени забавни предизвикателства с тази забавна играчка LEGO Harry Potter. Комплектът включва игрище за куидич, 6 мини фигурки: Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър, Сивиръс Снейп, Оливър Ууд, Лучиан Боул и Маркъс Флинт, както и аксесоари, което позволява на децата да пресъздадат емблематичните мачове по куидич от книгите и филмите.

Конструкторът не се предлага вече на пазара, но за всички фенове на Хари Потър се предлагат още много комплекти от серията LEGO Harry Potter, които можете да раазгледате в сайта на ULTRA.bg.

  1. LEGO 31066 City Space Shuttle Explorer

Този комплект е идеален за деца, които обичат космоса и науката. С над 600 части, той включва космическа совалка, сателит и разнообразие от различни аксесоари, позволяващи на децата да изследват света на космическите изследвания. Моделът е 3 в 1, така че може да се трансформира от совалка в лунна станция или луноход за безбройни космически приключения. Включва минифигурка на астронавт с пакет за изследване на космоса.

Конструкторът не се предлага вече на пазара, но ако търсите подарък за дете, което е любител на космоса и космическите приключения, можете да разгледате LEGO 60350 City Лунна лаборатория или LEGO 60349 City Лунна космическа станция, които можете да купите с безплатна доставка от ULTRA.bg.

  1. LEGO 21122 Minecraft The Nether Fortress

Феновете на Minecraft ще харесат този комплект, който включва над 1000 части, включително крепостта в отвъдния свят, 5 мини фигурки (Стив, Алекс, Блейз, зомби Пигман и Гаст), катко и разнообразие от различни аксесоари като кирка и три меча.

Конструкторът не се предлага вече на пазара, но за всички фенове на Minecraft се предлагат още много комплекти от серията LEGO Minecraft, които можете да раазгледате в сайта на ULTRA.bg.

  1. LEGO 92176 Ideas NASA Apollo Saturn V

Този комплект е идеален за космически ентусиасти и по-големи деца и възрастни. Създайте история с LEGO Ideas NASA Apollo Saturn V – първата ракета завела хора до Луната! С над 1900 части, той включва детайлна реплика на ракетата Apollo Saturn V, както и разнообразие от различни аксесоари, позволяващи на децата да изследват света на космическите изследвания. Имате възможност да построите три степени на зашеметяващата ракета с височина 1 метър и да я изложите на стойката като декорация. Постройте първата ракета, която ще кацне с хора на Луната!

  1. LEGO 75955 Harry Potter Hogwarts Express

Този комплект е идеален за феновете на Хари Потър. Качете се на емблематичния Хогуортс Експрес – влак от гарата Кингс Крос, която има мост над линията с часовник и стъпала, водещи до платформата, вход в подвижната тухлена стена, плакат „Издирва се“ и вестници „Пророчески вести“, плюс влак и купе с 4 седалки и подвижен страничен панел и покрив. Поръчайте бонбони от вещицата с количката, вкарайте Диментор в купето и пресъздайте фантастичните сцени от филмите на Хари Потър. Този чудесен LEGO Harry Potter модел включва и 5 мини фигурки плюс фигурките на Диментор и плъха Скабърс.

Конструкторът не се предлага вече на пазара, но за всички фенове на Хари Потър се предлагат още много комплекти от серията LEGO Harry Potter, които можете да раазгледате в сайта на ULTRA.bg.

  1. LEGO 75159 Star Wars Death Star

Феновете на Междузвездни войни ще харесат тази детайлна реплика на Звездата на смъртта. С над 4000 части, този комплект е истинско предизвикателство за построяване дори за опитните строители на LEGO, а 23-те мини фигурки на любими персонажи от сагата „Междузвездни войни“ като Дарт Вейдър, Принцеса Леа, Люк Скайуокър и щурмоваци го правят перфектен за подарък и за Star Wars фенове. Пресъздайте любимите си сцени от култовата сага, построявайки умаления модел на Звездата на смъртта. Моделът включва детайлна зала за управление, имперска конферентна зала, карго зона и други помещения с впечатляващ дизайн. Ще успее ли Оби Уан да помогне на бунтовниците? Можете да завършите сценария и да решите сами!

Конструкторът LEGO Death Star не се предлага вече на пазара, но за всички фенове на сагата „Междузвездни войни“ се предлагат още много комплекти от серията LEGO Star Wars, които можете да раазгледате в сайта на ULTRA.bg.

Тези комплекти са вечна класика, която пленява въображението както на деца, така и на възрастни. Всички те са отличен избор за деца, които обичат да строят и играят, и са страхотни подаръци за рождени дни и празници. Те са и чудесна инвестиция с колекционерска стойност за феновете на франчайзите, които представляват. С толкова много различни комплекти, от които да избирате, има по нещо за всеки в света на LEGO.

Не случайно, LEGO печелят сърцата на поколения наред и са издържали изпитанието на времето. Комплектите, които разгледахме в статията, са сред най-популярните и са реализирали най-много продажби. Част от тях вече не се предлагат на пазара, но пък могат да ви вдъхновят да разгледате серията, от която са били част и да харесате подобен комплект. Едно е сигурно – който и конструктор LEGO да изберете, всички те са отличен избор. Тези комплекти са не само забавни за игра, но и осигуряват часове забавление и възможности за учене на децата, докато се запознават с различни теми като изследване на космоса, транспорт и архитектура. В допълнение, комплектите LEGO са идеален подарък и за възрастни, които търсят забавно и предизвикателно изживяване. Те също са чудесни за колекционери, които искат да добавят уникални и емблематични модели към своята колекция.

Leave a Comment