Anker Soundcore Space Q45

Anker Soundcore Space Q45 Wireless са шумоизолиращи (ANC) слушалки с доста допълнителни функции, включени в дизайна им. Те са следващото поколение на Anker Soundcore Life Q35 Wireless, но имат адаптивен ANC вместо три предварително зададени ANC, което означава, че тяхната система за шумопотискане автоматично се настройва към околната среда. Можете да превключите и на ръчен ANC, ако предпочитате повече контрол върху вашата шумоизолация. Подобно на своя предшественик, те поддържат LDAC, сдвояване на няколко устройства и също така са съвместими с приложението Anker Soundcore, което предлага графичен еквалайзер и предварителни настройки, наред с други удобни функции, за да ви помогне да извлечете максимума от вашите слушалки. И не на последно място – слушалките се сгъват до компактен размер, идват с твърд калъф за пренос и съхранение и батерията им издържа до 50 часа работа с едно зареждане, за да ги носите удобно с вас навсякъде и да се наслаждавате на любимата си музика.

Основни характеристики:

  • Най-новия модел на Anker Soundcore Q45 – премиум серията безжични слушалки с множество функционалности
  • До 98% изолация на шума благодарение на технология за активно изолиране на Anker AANC
  • Перфектни за пътуване – до 50 часа работа с едно пълно зареждане
  • До 4 часа работа със само 5 минути зареждане
  • 40 мм драйвери за перфектен и чист звук
  • LDAC технологията позволява до 3 пъти повече трансфер на данни през Bluetooth 5.3
  • Multipoint – свързаност с повече от едно устройство
  • Wi-Fi свързаност
  • NFC технология
  • 3.5 мм кабел
  • Стилен калъф, включен в комплекта
  • 15 м обхват
  • Размер: 16.1 х 8.8 х 18.9 мм
  • Тегло: 295 гр

Дизайн
Anker Soundcore Space Q45
изглеждат подобно на другите слушалки от Q – серията на Anker, като Anker Soundcore Life Q35 Wireless. Като цяло дизайнът е доста изчистен и единственият надпис са логото на производителя и означението за ляво и дясно върху всяка от слушалките. Anker Soundcore Space Q45 са много удобни слушалки за дълго носене. Те не се притискат много плътно до главата ви и се чувстват по-скоро леки и ненатрапчиви. Подложката на чашките за уши също е мека на кожата.

Калъфът на слушалките също е доста качествен. Подобен е на Anker Soundcore Life Q35 Wireless с овален дизайн и напълно затварящ се цип. Слушалките прилягат плътно в него и няма никаква опасност да се повредят при транспорт. Единственият минус е, че е относително обемен.

Управление
Anker Soundcore Q45
имат добра схема за управление. Физическите контроли са разделени между двете слушалки и са интуитивни за използване и лесни за натискане. Можете да използвате гласови команди за превключването между ANC.

На лявата слушалка:

  • Бутон за включване:
  • Бутон за управление на ANC режима

На дясната слушалка:

  • Start / Pause бутон, чрез който можете да управлявате музикалното си приложение или да отговаряте на входящи повиквания
  • Бутон за сила на звука. Ако задържите този бутон за 1 секунда можете и да преминавате към следваща/предишна песен.

Какво е качеството на звука на Anker Soundcore Space Q45?
Когато за първи път тествах слушалките, още преди да съм инсталирал мобилното приложение и настроил еквалайзера, звукът просто не беше добре, а басът на практика не съществуваше. Около 30 минути по-късно вече бях ъпдейтнал firmware-а, промених bluetooth кодеците на LDAC и включих „Bass Up“ настройката. Това изцяло промени качеството на звуковото преживяване и вече беше въпрос на само лични предпочитания, за да донастроя еквалайзера. Наистина не разбирам защо производителят е избрал такива ужасни базови настройки, при положение, че тези слушалки имат много по-големи възможности.

Добра ли е шумоизолацията на Anker Soundcore Space Q45?
Шумоизолацията на Anker Soundcore Space Q45 е изключителна. За разлика от предишните слушалки от Q-серията на Anker, те имат адаптивна ANC система, която се настройва автоматично към заобикалящата ви среда. Ако пътувате често с влак или самолет, тези слушалки могат доста успешно да блокират плътния звук на околната среда, за да можете да се фокусирата върху работата си или просто да се насладите по-пълноценно на музиката. С натискане на бутона NC на лявата слушалка можете да превключите между ANC, режим на разговор, който ви позволява да чувате заобикалящата ви среда, без да сваляте слушалките, и нормален режим. Можете да настройвате самите режими на ANC през приложението за мобилен телефон.

Мога ли да ползвам Anker Soundcore Space Q45 за разговори?
Микрофонната система Anker Soundcore Space Q45 е една от най-добрите, които съм ползвал. В идеални, тихи условия, качеството на разговора е чудесно, както и при  повечето слушалки в този клас. Силата на Anker Soundcore Space Q45 си проличава в неоптимални условия. Системата на Anker с два микрофона, успява ефективно да филтрира фоновия шум, особено по шумните градски улици или в силно ветровита среда. В офис условия, където шумът от клавиатури и постоянните разговори, могат да бъдат много разсейващи,  тези слушалки ви позволяват да се изолирате и да можете да се фокусирате спокойно върху работата си.

Мобилно приложение на Anker Soundcore Space Q45
Мобилното приложение на Anker се казва Soundcore и е на разположение за Andorid и iOS. В него можете да добавяте различните продукти от аудио серията на Anker. Приложението е доста семпло и интуитивно. След като минете през стандартната актуализация на firmware-а, която отнема около десетина минути, ще имате достъп до настройките на слушалките. Има контроли за функции като намаляване на шума от вятъра, алтернативни Bluetooth кодеци (в зависимост от поддръжката на телефона ви за тях), както и възможността да променяте други параметри на слушалките, като например тона на известията или времето, след което се изключват автоматично. За да се насладите на пълните възможности на слушалките, бих ви посъветвал задължително да промените предпочитания кодак на LDAC, както и да си поиграете с настройките на еквалайзера.

Начини за свързване на Anker Soundcore Space Q45
Слушалките Anker Soundcore Space Q45 имат отлична Bluetooth съвместимост. В зависимост от вашето устройство, можете да избирате между  SBC, AAC, and LDAC кодеци. С първите два ще оптимизирате издържливостта на батерията, докато ако изберете LDAC (LDAC позволява до 3 пъти по-бърз трансфер на данни през Bluetooth), ще можете да се насладите на много по-качествен звук.

Anker Soundcore Space Q45 поддържат Multipoint свързаност, което означава, че можете да ги сдвоите с до две устройства наведнъж. Имайте предвид, че не можете да използвате Multipoint функцията, ако сте избрали LDAC кодак.

Ако се окаже, че сте в движение, а батерията на сушалките ви е на 0 %, винаги можете да използвате кабела, включен в комплекта. Качеството на звука през кабела ми се стори по-скоро компромисен вариант и със сигурност бих избягвал да ползвам слушалките си по този начин, освен при крайна необходимост.

Батерия
Тези слушалки имат отличен капацитет на батерията. Според производителя, Soundcore Space Q45 издържат до 65 часа на зареждане с изключен ANC и до 50 часа с включен ANC, като това време може да варира в зависимост от кодеците и нивото на звука. Тестът ми в реални условия показа сходни резултати. След като ъпдейтнах firmware-а няколко пъти, тествах всички настройки и функции, успях да слушам над 40 часа музика при максимално качество и сила на звука. Доста впечатляващо.

Друга много удобна функция на Anker Soundcore Space Q45 е възможността за fast charging. Само за 5 минути зареждане, можете да си осигурите 3-4 часа слушане и разговори.

Какво ми харесва:

  • Избор между различни кодеци – SBC, AAC и LDAC
  • Възможност за свързване с повече от едно устройство
  • Възможност за ползване на слушалките чрез кабел, когато нямат заряд на батерията
  • Дълъг живот на батерията
  • До 4 часа работа само с 5 минути зареждане
  • До 98 % редуциране на околните шумове

Какво не ми харесва:

  • Калъфът е обемист
  • За да се насладите на оптималното качество на звука са необходими допълнителни настройки през мобилното приложение
  • Не можете да ползвате слушалките, докато се зареждат

За кого са подходящи Anker Soundcore Space Q45?
Anker Soundcore Space Q45
са перфектният избор за безжични слушалки за работа и пътуване. Те са удобни, изключително качествени и имат много добра адаптивна система за потискане на шума от околната среда (AANC). AANC може лесно да намали (с цели 98 %) досадния звук на двигателя на автобус или самолет, както и околните гласове, така че да можете да се съсредоточите върху работата си. Слушалките също имат дълъг живот на батерията, която лесно издържа около седмица на много интензивно ползване само с едно зареждане. При необходимост, винаги можете да ги използвате с кабел, независимо от нивото на заряда им.

Какво съдържа комплектът:

  • Безжични слушалки Anker Soundcore Space Q45
  • 1/8″ TRS to TRS аудио кабел
  • USB-C to USB-A кабел за зареждане
  • Твърд калъф за пренасяне и съхранение
  • Ръководство за употреба

Слушалките Anker Soundcore Q45 Wireless можете да закупите с бърза и безплатна доставка и 24 месеца гаранция от ULTRA.bg.

 

 

Leave a Comment