9 от най-добрите iPhone хакове, които да опитате

Като един от най-популярните смартфони в света, iPhone е пълен с удобни функции. Операционната система iOS на Apple има много скрити страхотни хакове за iPhone, които ви позволяват да използвате устройството си в пълния му потенциал.

Искате ли да научите повече за тези малки, скрити функции на вашия iPhone? Нека да разгледаме някои от най-добрите хакове и трикове за iPhone, които трябва да опитате и вие.

1. Регулирайте яркостта на фенерчето на вашия iPhone
Ако не сте запознати с използването на iPhone и притежавате устройството от скоро най-вероятно ви се случва по-често, но нека си признаем, дори и да сте дългогодишен потребител, вероятно поне веднъж сте били заслепени от фенерчето на вашия iPhone.

Това е така, защото яркостта по подразбиране е 100% по някаква причина. Можете да регулирате яркостта на фенерчето, ако не се нуждаете от толкова ярка светлина.

Влезте в центъра за управление на вашия iPhone (Control Centre) и натиснете продължително иконата на фенерчето . Има четири нива на яркост. Докоснете и плъзнете надолу, за да намалите яркостта.2. Направете Voiceover, докато записвате екрана на вашия iPhone
Функцията за запис на екрана на вашия iPhone записва системни звуци. Но какво ще стане, ако искате да направите някакъв коментар или устно обяснение в допълнение към съдържанието на вашия екран?

За да направите това, отидете в центъра за управление (Control Centre) и натиснете дълго иконата за запис на екрана . Докоснете бутона микрофон (Microphone), за да го включите. Тази настройка записва звука от заобикалящата ви среда, като по този начин ви позволява да записвате глас зад кадър, докато записвате екрана на вашия iPhone.3. Използвайте бутоните за сила на звука, за да направите снимка
Тъй като бутонът на затвора на камерата се намира близо до долната част на екрана, е много вероятно да изпуснете вашия iPhone в много от случаите, когато правите снимки.

Така че, опитайте този готин хак за iPhone, за да гарантирате безопасността на вашия iPhone. Вместо бутона на камерата, натиснете веднъж бутона за увеличаване или намаляване на звука, за да направите снимка.

Ако също така искате да използвате бутоните за сила на звука, за да правите серия от снимки, ще трябва да отидете в Настройки (Settings) > Камера (Camera) и да превключите на използване на увеличаване на звука за серия (Use Volume Up for Burst). По този начин, натискането и задържането на бутона за увеличаване на силата на звука ви позволява да направите серия от снимки.4. Направете снимка, докато записвате видео
Искате да заснемете момент като снимка, но сте в режим на видеозапис? Този лесен хак за iPhone ви улеснява. Следващия път, когато записвате видеоклип, докоснете белия бутон до червения бутон запис. След това вашата камера ще направи снимка, без да прекъсва видеозаписа.5. Приложете забавни ефекти към iMessages
Когато става въпрос за модерни текстови съобщения, имаме стикери, мемета и емотикони. Но страхотен хак за iPhone, който прави iMessages още по-забавни, са ефектите, които можете да добавите към вашите текстове .

Първо изберете съществуващ iMessage или създайте нов iMessage и попълнете полето за получател. Въведете съобщението си в полето за текстово съобщение (Text Message), след което натиснете продължително върху синята икона за изпращане , за да видите наличните ефекти. Ефектите на мехурчета за съобщения включват Invisible Ink , Loud и др. Екранните ефекти предлагат вълнуващи визуални ефекти като конфети , балони и фойерверки .

За да приложите ефект на балонче за съобщение, докоснете сивата точка до него, преди да натиснете синята икона за изпращане . За да използвате екранен ефект, плъзнете до желания ефект и след това натиснете иконата за изпращане.6. Замразете екрана си, за да попречите на хората да превъртат или плъзгат
Понякога може да дадете на някого вашия iPhone, за да му покажете забавен текст или снимка. За да им попречите да плъзгат някъде другаде, използвайте този хитър хак за iPhone, за да замразите екрана на вашия телефон, така че да не може да мести на други снимки или страници. Това е страхотен трик за iPhone, който да качите в TikTok, за да впечатлите и приятелите си!

Отидете в приложението настройки (Settings), отворете достъпност (Accessibility) и изберете насочван достъп (Guided Access). След това включете насочван достъп (Guided Access) и изберете настройки за парола (Passcode Settings). Докоснете изберете парола за насочван достъп (Set Guided Access Passcode), за да зададете парола. Тази парола е различна от тази, която използвате за заключване на вашия iPhone.Сега, за да замразите екрана на вашия iPhone, натиснете страничния бутон на вашия iPhone три пъти, ако използвате iPhone X или по-нов модел. За iPhone 8 или по-стар модел натиснете Home бутона три пъти.

За да размразите екрана си, просто натиснете бутона три пъти отново, въведете паролата за насочен достъп и потвърдете, като докоснете край.

7. Използвайте научния калкулатор на вашия iPhoneОсвен основните изчисления, можете да използвате вашия iPhone да определите степента на число, да изчислите квадратни и кубични корени и още много математически операции. Всичко, което трябва да направите, е да отидете в приложението калкулатор (Calculator) и да завъртите вашия iPhone в пейзажна ориентация, за да получите достъп до научния калкулатор.

За да работи този хак за iPhone, проверете дали сте деактивирали заключването на портретна ориентация в центъра за управление на вашия iPhone (Control Centre).

8. Използвайте вашия iPhone като инструмент за измерване
Знаете ли, че можете да използвате своя iPhone за измерване на дължина, ширина и височина? На вашия iPhone има вградено приложение, наречено измерване (Measure). Стартирайте го и изберете раздела измерване (Measure).

Насочете вашия iPhone към елемента, уверете се, че бялата точка на екрана ви се движи над началната точка на измерване, след което докоснете иконата за добавяне . След това преместете вашия iPhone, така че бялата точка също да се измести към крайната точка на измерване. Отново докоснете иконата за добавяне. Докоснете измерването, за да го видите в сантиметри и инчове.9. Получавайте известия само в определено време
Когато известията ви изскачат през секунда, е невероятно изкушаващо да отговорите на последното текстово съобщение, коментар или отговор на Instagram Story. За да се съсредоточите по-добре върху задачата си, използвайте този практичен хак за iPhone, за да настроите известията си така, че да идват само в определено време.

Отворете Настройки (Settings)> Известия (Notifications)> насрочено обощение на известията (Scheduled Summary). Сега активирайте Scheduled Summary и превключете на приложенията, от които искате да получавате планирани известия, и задайте в колко часа искате да получавате обобщение за известията.

Leave a Comment