Гладка кожа до 6 месеца с фотоепилатора Philips Lumea Advanced SC1994/00

Фотоепилаторът Philips Lumea Advanced използва интензивна импулсна светлина (IPL), която е безопасна за използване у дома върху тялото и лицето. Той забавя и намалява повторния растеж на космите след всяко третиране. В крайна сметка космите не порастват отново и периодичното допълнително третиране е необходимо по-рядко, за да поддържате кожата си гладка и без косми в продължение на до 6 месеца.

Първи впечатления
Philips Lumea Advanced SC1994/00 е опакован в малка наситено розова кутия. Тя е компактна, със сбита и ясна основна информация относно продукта, изписана върху нея. Лесните за разбиране изображения отбелязват ключовите характеристики, показани са безопасните тонове на кожата и цветовете на космите, които могат да се третират.

Какво има в кутията?
– Устройство Philips Lumea Advanced SC1994/00
– 4 см2 приставка за тяло
– Захранващ кабел с дължина около 2 метра
– Чанта за съхранение и кърпа за почистване
– Ръководство за употреба

Преди да започнете
Преди да започнете да работите с уреда е добре да прочетете внимателно инструкциите за употреба. Обърнете специално внимание на причини, поради които може да не сте подходящи да го използвате (противопоказания), както и насоките относно солариума, ако ползвате или планирате да ползвате такъв.

Освен това трябва да се подготвите за използване на уреда. Това включва кожен тест за поносимост, премахване на нежеланото окосмяване по обичайния метод, който сте използвали досега, и намиране на удобно място за третиране. 

Ръководство за потребителя
Ръководството за потребителя е написано ясно и е лесно за следване. То пояснява как работи IPL технологията, кои са подходящите тонове на кожата и цветове на космите, какви са различните части на устройството и приставки, как да се грижите и почиствате уреда, важни насоки за кожа с тен, как да изпозлвате устройството и стъпки за отстраняване на проблеми.

Отделете време за проверка на важната информация за безопасност, предупреждения и причини, поради които не трябва да използвате Lumea (като бременност, диабет, други медицински състояния, заболявания и лекарства, които приемате, татуировки, разширени вени и кожни заболявания). Всъщност е добра идея да проверите ръководството за потребителя на уебсайта на Philips, преди да купите.

Насоки за кожа с тен
Както при всички домашни лазерни и IPL устройства, важно е да следвате указанията за тен и излагане на слънце, за да предпазите кожата си.

Philips съветва:
– Стойте далеч от слънцето 2 седмици преди третирането с фотоепилатора.
– Избягвайте излагането на слънце и придобиването на тен поне 48 часа след третиране на кожата.
– Покрийте или използвайте слънцезащитен крем със слънцезащитен фактор поне SPF 30 върху третираната кожа в продължение на 2 седмици след процедурите.
– Тези насоки означават, че трябва напълно да избягвате тен (със слънчева светлина или изкуствено, с кремове) по време на първоначалния етап на третиране на кожата с фотоепилатора.

Кожен тест за поносимост
Трябва да изберете едно от 5-те нива на интензивност на светлинните импулси въз основа на вашия тон/тип кожа и да тествате настройката върху малък участък от кожата.

В ръководството за потребителя има таблица за проверка на вашия тип кожа въз основа на тена на кожата ви и как реагира на слънце. За всеки тип кожа ръководството също препоръчва максималните нива на интензивност, които можете безопасно да използвате. Доста лесно е да изберете.

След като го направите, направете своя кожен тест за поносимост. Премахнете окосмяването в зоната, а след това тествайте с уреда всяко от вашите безопасни нива на интензивност на светлинните импулси на всяка част от тялото, която смятате да третирате. Ако след 24 часа няма реакция на раздразнение върху кожата, можете да използвате най-високото ниво, което е най-удобно за цялостното третиране. Следвайте инструкциите в ръководството за потребителя.

СЪВЕТ: Ако не сте използвали фотоепилатора Philips Lumea Advanced oт известно време и кожата ви е потъмняла (например след лятната почивка), трябва да направите още един кожен тест за поносимост преди употреба.

Подготовка на кожата за третиране с фотоепилатора
За да подготвите кожата си за третиране с фотоепилатора Philips Lumea Advanced, трябва да премахнете предварително окосмяването от желаните зони. Те трябва да са напълно гладки, без косми над кожата. Ако има такива, фотоепилаторът може да ги изгори! Енергията на IPL трябва да е насочена към космените фоликули (частта под кожата). Като IPL процедурите са най-ефективни, когато се обръснете предварително. При този метод на премахване на окосмяването резултатите са най-бързи. Но Philips казват, че можете и да се депилирате или епилирате преди процедура. Очаквайте обаче много по-бавни резултати!

Philips също така съветва да изчакате 24 часа след кола маска/епилация преди IPL третиране. Това дава на кожата ви време да се възстанови и позволява на космите във фоликулите ви да пораснат малко, така че да дадете на IPL нещо, към което да се насочи.

Уверете се, че след бръснене, епилиране, депилиране или кола маска не са останали следи от продукт върху кожата ви, защото това ще попречи на добрите резултати от процедурата. Освен това е важно да не мажете кожата си с нищо преди третиране – лосион за тяло, крем или олио, оставете това за деня след процедурата.

Как да започнете?
Процедурите с Philips Lumea Advanced са бързи и лесни:

  1. Премахнете окосмяването преди процедурата.
  2. Включете и натиснете бутона за включване. Бутоните светят в бяло и ще чуете как вентилаторът стартира.
  3. Натиснете бутона за включване, за да преминете и изберете нивото на интензивност.
  4. Поставете устройството върху кожата си под ъгъл от 90 градуса и натиснете бутона на спусъка.
  5. Плъзнете до следващото място и повторете. Покрийте всички желани участъци от кожата си със светлинни импулси, като избягвате повторно покриване на една и съща зона.
  6. Когато приключите, натиснете и задръжте бутона за захранване за 2 секунди, за да го изключите.

Интуитивен дизайн под формата на пистолет
Уредът е лесен за употреба и можете да видите къде е позициониран прозорецът на светкавицата. Lumea Advanced се чувства страхотно в ръцете. Той е лек, но изобщо не е крехък. Дръжката осигурява естествен захват и показалецът лежи лесно върху бутона. Захранващият кабел пасва плътно и сигурно в долната част на дръжката. Кабелът е много дълъг около 192 см.

Колко дълго ще издържи фотоепилаторът Philips Lumea Advanced SC1994/00?
Новите модели Lumea Advanced имат едни от най-добрите експлоатационни срокове на лампите.

Стълбовата диаграма, показваща модела Lumea Advanced, оглавява класацията за продължителност на употреба.
Животът на лампата на Philips Lumea Advanced е превъзходен. Всички модели издържат 15+ години при употреба ежемесечно на цяло тяло. Всички те осигуряват минимум 250 000 сетлинни импулса. В комбинация с прозореца за третиране на тялото от 4 cm2, това означава, че можете да третирате масивна обща площ от 1 000 000 cm2. Ще си осигурите купища процедурите и ще можете да поддържате резултатите си за безупречно гладка кожа за години напред.

1 000 000 cm2 осигурява над 200 процедури за цяло тяло (цели крака, бикини линия, подмишници и лице). Това е достатъчно за първоначалните процедури и след това 15+ години за ежемесечно поддържане, което прави този фотоепилатор фантастична инвестиция. 

Lumea Advanced предлага отлично съотношение качество/цена и побеждава по тези и много други критерий другите уреди в този сегмент. Точно като безжичните фотоепилатори от линията Lumea Prestige можете да използвате Lumea Advanced съвместно с майка си, сестра си или някоя приятелка и пак да получите няколко години редовна употреба.

Безопасен ли е за използване фотоепилаторът Philips Lumea Advanced SC1994/00?
Да, всички фотоепилатори от линията Lumea са клинично доказано безопасни за домашна употреба, стига да спазвате указанията за употреба и инструкциите за безопасност. В прозореца на светкавицата има вграден UV филтър за защита на кожата ви, както и други впечатляващи и високотехнологични функции за безопасност.

Сензор за цвета на кожата и система за безопасност
Преди първия светлинен импулс Advanced проверява за безопасен тон на кожата – няма да мига, ако кожата ви е твърде тъмна. Той показва статуса на проверката на тона със светлината „Готовност“ на гърба на устройството.

Лесно е да видите светлината „готовност“, когато поставите устройството срещу кожата си. Индикаторът „Готовност“ в задната част на Advanced светва в червено, ако открие цвят на кожата, който е твърде тъмен за безопасно третиране, и свети в бяло, ако открие безопасен тон на кожата и имате пълен и добър контакт с кожата си.

Advanced също проверява тена на кожата ви редовно по време на процедурата.

Безопасност за очите
Има контактни сензори около прозореца на светкавицата. Те предотвратяват случайни светлинни импулси на открито, както и близо до очите ви.

Ако нямате пълен контакт с кожата, няма да мига. Това означава, че трябва да държите пистолета под ъгъл от 90 градуса към кожата си, за да покриете контактите и уредът да работи.

Режим Stamp & Flash и режим Slide & Flash
Както всички съвременни устройства, Lumea Advanced се предлага с 2 режима на терапия: режим на щамповане Stamp & Slide и непрекъснат режим на светлинни импулси чрез приплъзване по кожата Slide & Flash.

За режим Stamp & Flash натискате и отпускате спусъка за едно мигване, след което премествате позицията и повтаряте.
За режим Slide & Flash държите спусъка натиснат и след всяко мигване го плъзгате по кожата си до следващата позиция и повтаряте. Това е по-удобно за третиране на по-големи площи. И двата режима са лесни за използване. Между всяко примигване трябва да местите главата на приставката с точното количество припокриване, така че прозорецът на светкавицата да се изравни с предишната позиция. Той третира само кожата директно пред прозореца на светкавицата, така че си струва да се концентрирате и да направите това правилно за най-добро покритие. Лесно е, след като го направите няколко пъти.

Сложните неща
Достигането до някои зони е трудно, като задната част на коленете и горната част на краката, и включва усукване и въртене пред огледалото. Формата на пистолет помага, защото осигурява отлично сцепление и допълнителен обсег при необходимост.

Захранващият кабел също не пречи. Той е достатъчно дълъг и лесен за работа, след като намерите най-добрия начин да достигнете до всички необходими зони.

Колко време отнема една процедура с Philips Lumea Advanced SC1994?00?
Philips Lumea Advanced
е лек и удобен за хващане. А големият прозорец за тяло от 4 cm2 покрива добро количество кожа с едно примигване. Скоростта между светлинните импулси обаче е доста ниска – около 3.5 секунди между отделните импулси.

Philips казва, че са необходими около 14 минути, за да третирате цял крак и това е точно така – тестовете ни показаха, че  процедура на двата крака от глезена до ханша на ниво 4 отнема малко повече от 30 минути.

Какво е чувството от процедура с Philips Lumea Advanced?
За начало ще чуете въртенето на вентилатора и тих пукащ звук с всяко примигване. Като повечето ползвали уреда и аз го смятам за безболезнено с изключение на леко ужилване от време на време. Но това не е толкова болезнено, колкото кола маска или епилация!

Светлинните импулси се усещат най-вече топли върху кожата. Но в някои области, като глезените, бедрата, бикини линията и подмишниците, могат да бъдат леко неприятни, защото са по-чувствителни. Примигванията са точно като светкавици – много ярки, но безвредни за очите ви. Не е необходимо да купувате специални очила, за да използвате уреда, просто го ползвайте в добре осветена стая, така че светлината да не се усеща толкова интензивна и да не дразни очите ви. 

Единственото малко по-сложно при употреба е, че се изисква концентрация, за да не пропуснете нито една област. И имайте предвид, Philips казва да НЕ маркирате области, които сте направили с химикал или молив, тъй като това може да предизвика кожна реакция.

След вашата IPL сесия кожата ви може да се усеща топла и да е леко зачервена или изтръпнала, може да е малко по-суха или леко да ви сърби.  Това е нормално и бързо отшумява. Опитайте да използвате компрес с лед или кърпа със студена вода на мястото, за да го успокоите. Подходящи са и спрейове с охлаждаща вода, гел от алое вера или лосион без аромат за чувствителна кожа. 

Усилие и резултати
Режимът е процедури на всеки 2 седмици за първите 4 до 5 процедури, така че това ще ви отнеме 8 седмици, за да завършите първоначалния етап и да видите значителни резултати от намаляване на космите. След началния етап ще ви трябват сесии за поддържане на резултатите на всеки 4 до 8 седмици. И след като направите няколко поддържащи процедури, вероятно ще имате нужда от тях още по-рядко.

Типичните резултати са да се забележи известно намаляване на космите след 2 или 3 процедури, а след от 4 до 5 нежеланото окосмяване намалява значително. За повечето хора са необходими само няколко процедури, за да видят по-крехки, по-бавно и неравномерно растящи косъмчета. Колкото по-тъмни са космите, толкова по-добри са резултатите, но в крайна сметка при завършване на всички процедури, Philips обещава гладка кожа от 3 до 6 месеца!

Какво ми хареса?
– Привличащ вниманието дизайн с удобна форма на пистолет
– Много лесен за работа и удобен за използване
– Функции за безопасност и няма да мига на твърде тъмна кожа
– Клинично доказано и CE сертификат

Какво не ми хареса?
– Твърде бавно третиране на големи области като тялото
– Захранващият кабел може да пречи от време на време

В заключение Philips Lumea Advanced SC1994/00 е чудесен избор за дами с по-светла кожа, резултатите не изискват прекалено много усилия и време, запазват се дълготрайно и със сигурност спестяват пари в сравнение с такъв тип процедури в салоните.

Уредът Philips Lumea Advanced SC1994/00 можете да закупите от ULTRA.bg на промоционална цена, с бърза и безплатна доставка и 24 месеца гаранция.

Leave a Comment