Как да рестартираме принудително iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max?

Колкото и нов модел телефон да притежавате, често се случват неизправности. Един от най-лесните варианти за отстраняване на неизправностите е така нареченото принудително рестартиране, което макар и лесна за изпълнение процедура, понякога се струва сложна на потребителите и най-вече е добре да знаете предварително какви са стъпките ако ви се наложи да я изпълните.

В тази статия ще ви запознаем със стъпките за рестартиране на моделите от серия 14 на iPhone. Но на първо място е добре да знаем кога трябва да рестартираме принудително телефона си. Отговорът обикновено е при появили се неизправности с цел отстраняването им – ако вашият телефон iPhone 14 не реагира, екранът е „замръзнал“, не можете да излезете от дадено приложение или да заключите/ отключите телефона, принудителното рестартиране помага за отстраняване на тези неизправности и бъгове. Много често се случва Bluetooth да не работи или да не намира устройства за свързване, Wi-fi да не работи или да не може да се свърже към мрежата, мобилните данни да не работят изправно, без това да се дължи на изчерпан пакет. В по-голямата част от тези случаи решението отново е принудително рестартиране на телефона.

Как да рестартирате принудително iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max?

Ето как най-лесно да рестартирате своя iPhone 14:

  1. Натиснете и отпуснете бутона за увеличаване на звука (обозначен с 1 на снимката по-горе).
  2. Натиснете и отпуснете бутона за намаляване на звука (обозначен с 2 на снимката по-горе).
  3. Натиснете и задръжте бутона за отключване/заключване на телефона (обозначен с 3 на снимката по-горе). Дръжте бутона задържан докато не видите логото на Apple на екрана.
  4. След като видите логото на Apple на екрана, принудителното рестартиране на телефона е успешно и можете да отпуснете бутона за отключване/ заключване.

Това е всичко! Наистина е много лесно, но е добре да знаете стъпките на процеса преди да ви потрябва да го извършите.

Leave a Comment