Anker PowerCore III Elite 25 600 mAh 87W

Какво представлява  Anker PowerCore III Elite:

Anker PowerCore III Elite 25 600 mAh 87W е преносима външна батерия с огромен капацитет, подходяща за зареждане както на телефони и таблети, така и на по-мощни устройства като лаптопи. Благодарение на 4-те порта – 2 x USB-A и 2 x USB-C, можете да захранвате до 4 устройства едновременно със сумарна мощност на портовете от 78 W. Патентованите технологии на Anker – PowerIQ,  VoltageBoost и MultiProtect осигуряват бързо и безопасно зареждане. Може би най-големият плюс на Anker PowerCore III Elite е, че се зарежда за под два часа и половина.

Основни характеристики на  Anker PowerCore III Elite:

  • 25 600 mAh капацитет на клетките
  • 2 x USB-A порта
  • 2 x USB-C порта
  • PowerIQ 3.0
  • VoltageBoost
  • MultiProtect
  • Тип на батерията: Li-Ion Polymer
  • Вход:
    2 x USB-C: 5V / 3A, 9 V / 3A, 15V / 3A, 20V / 3A, 20V / 5A (100 W max)
  • Изходи:
    2 x USB-C – 5V / 3A, 9V / 3A, 15V / 3A, 20V / 3A, 20V / 4.35A (87 W max)
    2 x USB-A – 5-6V / 3A, 6-9V / 2A, 9-12V / 1.5A (18 W max)
  • Тегло: 563 гр.
  • Размери: 185 мм x 81 мм x 235 мм

Дизайн на Anker PowerCore III Elite:

Преносимата външна батерия PowerCore III Elite 25 600 mAh  е най-мощният продукт на Anker от този клас и това неизбежно се отразява и на теглото и обема й. Размерите на продукта  са 185 мм x 81 мм x 235 мм, а теглото е 563 гр. Сравнено с  Anker PowerCore III Essential 20000 (тегло 342 гр., размер: 158 x 74 x 19 мм) разликата е осезаема. Корпусът на  Anker PowerCore III Elite е изработен от тъмносива, матирана пластмаса, а горният панел е от алуминий, преливащ от черно към светлосиво. Отгоре е разположен и кръгъл бутон с 8-степенна индикация, показваща нивото на заряд. Чрез този бутон можете да включвате и изключвате батерията, както и да активирате режима за зареждане на устройства с малък заряд. Всички портове са подредени на късата страна на батерията.

Използвани технологии в Anker PowerCore III Elite:

PowerIQ 3.0

Възможностите за бързо зареждане на мобилните устройства вече са по-добри  от всякога, благодарение на USB-C, но индустрията продължава да се разпокъсва поради това, че производителите избират различни протоколи за бързо зареждане за своите продукти – Qualcomm Quick Charge, Power Delivery, Apple Fast Charging, Samsung Fast Charging и тн. С PowerIQ 3.0 най-новото поколение зарядни и батерии на Anker могат да комуникират с всички тези протоколи, което им позволява да използват пълния капацитет на зареждане, който позволява съответното устройство.

VoltageBoost

VoltageBoost е патентована технология на Anker, която компенсира съпротивлението на проводниците като настройва изходното напрежението. Стандартните зарядни устройства намаляват скоростта на зареждане, в зависимост от напрежението, което кабелите оказват, докато устройствата с VoltageBoost позволяват зареждане с възможно най-високата скорост, независимо от съпротивлението на използвания кабел.

MultiProtect

Това е пакет от 11 системи за безопасност, прилаган в повечето устройства на Anker. Той включва защита от високо входно или изходно напрежение, постоянен мониторинг на температурата (над милион отчитания за 24 часа), регулация на входящия и изходящия ток, защита срещу презареждане и преразреждане на клетките и др.

Trickle-charging

Банките за захранване се изключват автоматично, когато токът, който се тегли от тях, стане твърде малък (за батериите на Anker между 30 mAh и 90 mAh). Режимът на бавно зареждане е предназначен за използване с устройства, които имат ниска консумация на енергия като слушалки или смарт гривни. Когато е активиран режимът на бавно зареждане, батерията  знае, че извежда нисък заряд от порта към свързаното устройство, като временно деактивира функцията си за автоматичното изключване.

Особености на портовете:

Anker PowerCore III Elite разполага общо с 4 порта – 2 x USB-A и 2 x USB-C. За вход на батерията можете да използвате който и да е от двата USB-C порта, като скоростта може да достигне до 100 W (входни параметри на USB-C: 5V / 3A, 9 V / 3A, 15V / 3A, 20V / 3A, 20V / 5A).

Като изходи могат да се ползват всички 4 порта на устройството и съответно можете да зареждате едновременно до 4 устройства, като сумарната мощност на портовете е 78 W. Ако искате да ползвате едновременно двата USB-C порта, само крайният десен порт може да служи за зареждане на по-мощни продукти. Във всички други случаи можете да извлечете до 87 W и от двата USB-C порта (изходни параметри на USB-C – 5V / 3A, 9V / 3A, 15V / 3A, 20V / 3A, 20V / 4.35A). Проведените тестове показват, че Anker PowerCore III Elite успява да зареди от 0 до 100% MacBook Pro 13.4″ за 2 часа и 14 мин., а Dell XPS 13 9380 се зарежда напълно за малко под 3 часа.

Няма никакви ограничения за USB-A портовете, освен че могат да се ползват само като изход. Всеки от тях е снабден с технологията PowerIQ 2.0 и поддържа скорост на зареждане до 18 W (изходни параметри на USB-A – 5-6V / 3A, 6-9V / 2A, 9-12V / 1.5A).

За съжаление преносимите батерии на Anker не поддържат pass-through технологията на зареждане и не могат да захранват свързаните устройства, докато самите те се зареждат.

Капацитет на Anker PowerCore III Elite:

Anker PowerCore III Elite разполага с огромен капацитет – 25600 mAh.

По данни на производителя, тя може да зареди iPhone 13 Pro цели 5 пъти, Galaxy S20 повече от 4 пъти, или MacBook Air 2020 веднъж. В същото време можете легално да носите батерията със себе си в самолета, тъй като е под максималния капацитет от 27,027mAh, разрешен на полетите.

За кого е подходяща батерията Anker PowerCore III Elite 25 600 mAh 87W:

Основните предимста на Anker PowerCore III Elite са бързото зареждане (около 2,5 часа, сревнено с 8-9+ часа при повечето модели с подобен капацитет), възможността да достави до 87 W от един порт (достатъчно да захрани лаптоп) и огромният капацитет от 25 600 mAh. Всичко това изисква да се направи компромис с теглото и размерите. Ако не ползвате батерията за да захранвате лаптопа си, а просто имате нужда от допълнителен заряд за телефона или слушалките си, най-добре е да разгледате продукти с по-малък разряд и съответно размер.

Какво ми хареса:

  • батерията се зарежда за около 2,5 часа (с 65 W зарядно)
  • огромен капацитет от 25 600 mAh
  • power delivery порт, поддържащ 87 W
  • възможност за зареждане на до 4 устройства едновременно

Какво не ми хареса:

  • необходимо е да се закупи 65 W зарядно, за да се възползваме от бързото зареждане
  • батерията е доста тежка

Какво се включва в комплекта на Anker PowerCore III Elite?

  • 1 x Anker PowerCore PowerCore III Elite 25600mAh 87W
  • 1 х USB-C към USB-C кабел
  • 1 х меко калъфче за транспортиране
  • Ръководство за употреба

От къде можете да закупите Anker PowerCore III Elite?

Външната батерия Anker PowerCore III Elite може да купите от ULTRA.bg – официален дистрибутор на Anker за България.

Leave a Comment