Numatic Henry – доказано най-здравата британска прахосмукачка

С над 15 милиона продадени продукта, прахосмукачката Numatic Henry наистина е уред, на който можете да се доверите – здрава, лека, с невероятна мощност и всмукателна сила, тя е създадена да устои на времето и предизвикателствата, пред които е изправена. Характеристиките на прахосмукачката правят почистването бързо и лесно, като ви позволяват да стигнете до големи разстояния, благодарение на дългия 10-метров кабел, както и да почиствате различни настилки и труднодостъпни места. Килими, паркети, мокети, стълби, дори вътрешно почистване на автомобила… няма нищо невъзможно за прахосмукачката Henry. 

А ето и какво отличава прахосмукачката Henry от конкурентите и я прави любима на милиони хора по целия свят:

Да започнем с основните характеристики на прахосмукачката Numatic Henry:
• Мощност: 620W
• Дължина на захранващия кабел: 10м
• Ниво на шум: 64dB
• Обем: 9л
• Размери: 340x360x37мм
• Тегло: 8.1кг

Акесоари, включени в комплекта:
• Тръби и коляно от неръждаема стомана
• Четка за прах
• Четка за тапицерия
• Приставка за труднодостъпни места
• Маркуч
• Торбичка

Историята на прахосмукачката Henry започва в Англия през далечната 1981 година, когато е създадена. Тя остава единствената потребителска прахосмукачка, която продължава да се произвежда във Великобритания. Още на пръв поглед Henry впечатлява потребителите със своето усмихнато лице, нарисувано на корпуса. И това не е случайно – смята се, че когато Крис Дънкан, собственик на компанията Numatic и до днес, е разработил прахосмукачката, той го е направил с идеята работниците, които почистват рано сутрин или късно вечер, никога да не се чувстват самотни. Фактът, че уред за бита може да се разглежда като приятел и да внася положително настроение в ежедневието, веднага печели последователи сред професионалистите и популярността му скоро стига и до домовете на хората. Така прахосмукачката Henry, която първоначално е била замислена за почистване на болници и училища, става масов уред, защото потребителите сами изявяват желанието да я притежават и у дома.

Не случайно, вече повече от 30 години продажбите на Henry не спират да растат, въпреки че фирмата Numatic, произвеждаща прахосмукачката, никога не я рекламира и не поддържа отношения с маркетинг агенции. Щастливото му лице носи радост по целия свят, а мощността, надеждността и ниските нива на шум го превръщат прахосмукачката, по която се оценяват всички останали.

Но успехът на прахосмукачката Henry далеч не се дължи на усмихнатото лице. На първо място тя е произведена във Великобритания, което днес е голяма рядкост – заради по-ниските цени на части и труд повечето компании предпочитат да произвеждат в Китай, Индонезия и други източни страни. Факт е, че Henry е обемен и тежък, тежи над 8кг и изисква повече място за съхранение от вертикална прахосмукачка, която просто може да подпрете зад вратата. Но с размера и теглото идва и здравината. Прахосмукачката е тествана и доказано е най-издръжливата британска прахосмукачка. Тя е създадена, за да устои на времето и предизвикателствата, пред които е изправена. Компанията Numatic споделя за клиент, който е върнал прахосмукачка Henry на 30 години, все още работеща и съхраняваща се вече в техния музей. Лесен за поддръжка и ремонт, щом закупите Henry, той наистина се превръща в част от семейството ви.

Скоро след пускането в продажба на Henry към него се присъединяват и Hetty, Charles, James и така се ражда семейството Henry Numatic. Гамата е изключително лесна за ориентиране на потребителя, няма нищо сложно и крещящо. За някои модели основната разлика е цветът им. Такъв е случаят с Henry и Hetty – съкратено от Хенриета, която е женската половинка на Хенри. Характеристиките и спецификациите на двете прахосмукачки са абсолютно еднакви, единствената разлика е, че Hetty е малко по-малка (въпреки че са с еднакво тегло) и се предлага в розово с дълги мигли. 

Ето какво можете да очаквате от гамата и по отношение на функциите:
• Комбинирана четка за почистване на под – основна характеристика на всички прахосмукачки Henry
• Четка за дървени подове – удобна функция за собственици на жилища с дървен под (доставя се с Henry XL Plus, Henry Allergy HVA 160-11 и Henry Xtra HVX200)
• Турбо четка – четка, предназначена да събира частици от дивани и стълби (доставя се с Henry XL Plus и Henry Xtra HVX200)
• Мини турбо четка за домашни любимци – въртяща се четка за упорити частици мръсотия, особено косми от домашни любимци (доставя се с Henry XL Plus и Harry HHR200-11)
Някои функции като турбо четка и мини турбо четка за домашни любимци са включени само в определени модели на Henry, но са достъпни за закупуване като добавка и са съвместими с някои от най-популярните прахосмукачки Henry.

Можете ли да използвате Henry без торбичка?
Накратко – не. Производителят не препоръчва използването на прахосмукачки Henry без торба. Ако го направите, прахът от почистването ще повлияе и в крайна сметка ще запуши филтрите и други части на прахосмукачката. Редовната смяна на торбичкара ще удължи живота на вашата прахосмукачка и е по-рентабилно в дългосрочен план.

Можете ли да използвате Henry върху мокър килим?
Това зависи от типа Henry, който притежавате. Има някои членове на семейството на Хенри (например прахосмукачката за сухо и мокро почистване George), които са предназначени специално за мокро почистване, включително на килими. Те дори идват с допълнителни аксесоари за улесняване на почистването.

По принцип повечето прахосмукачки не трябва да се използват за засмукване на какъвто и да е вид течност. Уверете се, че сте прочели внимателно ръководството на производителя, за да видите дали вашият Henry включва функция за мокро почистване.

Как да предпазите своя Henry от неприятна миризма?
Добре известен факт е, че с течение на времето някои прахосмукачки могат да започнат да излъчват неприятни миризми. Причините за това са различни, но обикновено се свеждат до парчета храна (или други частици), останали в торбата за дълги периоди от време, запушване на маркуча или стари филтри, които имат спешна нужда от почистване или подмяна.

Ето няколко съвета как да се уверите, че вашият Henry ще мирише свежо:
• Избягвайте да вакуумирате големи парчета храна или нещо, което може бързо да блокира вашия Хенри.
• Избягвайте изсмукване на течности с прахосмукачките за сухо почистване.
• Уверете се, че сменяте пълните торбички редовно.
• Редовно почиствайте или дори сменете филтъра на прахосмукачката, ако е необходимо.

Henry прахосмукачка с HEPA филтър ли е?
Прахосмукачката Henry няма HEPA филтър. Повечето Henry идват с филтър TriTex или MicroFresh. Единствената прахосмукачка с HEPA филтър от семейството Henry на Numatic е Henry Allergy, която е проектирана специално за страдащите от алергии.

Все още се чудите дали Henry е подходящата прахосмукачка за вас?
Henry е прахосмукачка за потребителите, които търсят издръжлива, лесна за поддържане прахосмукачка, която е тиха и постига професионални резултати в почистването за изключително кратко време. Лесен за използване и с дълъг захранващ кабел, Henry достига до трудно достъпни места и почиства целия апартамент без да се налага да го местите, освен това е на практика вечен. Не е подходящ единствено за потребителите, които търсят лека и компактна прахосмукачка. Тогава по-удачен вариант би бил вертикален модел.

Може да закупите прахосмукачка Numatic Henry от Ultra.bg, където може да намерите торбички и да разгледате цялата линия прахосмукачки Numatic.

Leave a Comment