Search and Hit Enter

Как да удължим живота на батерия на iPhone?

В този пост, ще ви запознаем с повече информация, как да удължите живота на батерията на своя Айфон. Всички съвети, които ще Ви дадем са одобрени от производителя. Това, което ще напише като препоръки са правила на Apple, как да поддържате живота на батерия на iPhone по-дълъг.

1.Поддържайте устройството си с последната версия софтуер.

Често ъпдейтите, които Епъл пуска съдържат последно поколение технологии за по-малко натоварване на батерията на Айфон. Винаги се възползвайте от безплатната поддръжка на Apple.

2.Избягвайте да излагате устройството си на екстремни температурни амплитуди.

Не излагайте айфона си на прекалено топло или студено. Това може да увреди батерията ви за постоянно. iPhone работи най-добре на температура между 16 и 22 градуса по Целзий. Особено вредно е да го излагате на температури над 35 градуса по Целзий. Тогава е най-опасно за батерията да не прегрее и изгуби голяма част от заряда си за постоянно.

3.Не зареждайте Айфона си с кейс/калъф на него.

Когато зареждате своята батерия на iPhone с калъф, рискувате да повишите рязко температурата на батерията. Това е приложимо най-вече за калъфи, направени от метал, дърво или материал с ложа проводимост на топлина.

4.Когато смятате да не използвате Айфона си дълго време, го изключете напълно.

Ако Ви се налага да не ползвате Айфона си дълго време, не зареждайте батерията на 100%. Заредете я на около 50%. Ако я заредите на 100% има възможност да изгуби определен заряд. Ако пък я оставите на 0% рискувате да изпадне в състояние в което да не може да се зареди отново. Задължително съхранявайте вашия iPhone на сухо място с температура не по-голяма от 32 градуса по Целзий.

5.Възползвайте се от различните опции, които iOS предлага за увеличаване капацитета на батерията на iPhone.

Използвайте Low Power Mode, когато Ви е удобно. Това режим в който Айфона Ви изполва минимално количество батерия за изпълняване на операции. Може да го пуснете автоматично от менюто Setting>Battery.

Следете по какъв начин вашия iPhone използва батерията си. Възможно е да изпълнява процеси, които не са Ви нужни. Това става от отново от меню Settings>Battery. За да подбрите използването на батерията може да спрете автоматичния приток на информация към всяко едно от приложенията, които използвате или към всички. Това е възможно от меню Settings > General > Background App Refresh, където избирате на тикчето OFF.

Лесен начин да увеличите живота на батерията на вашия Айфон е да не използвата автоматичната услуга за локализиране. Може да я изключите напълно или да предпочете, които апликации да се възползват от вашето местоположение, когато Ви предлагат услуги и кои да не могат да го правят. Това може да направите чрез меню Settings > Privacy > Location Services, където е нужно да кликнете OFF, на опциите, които не желаете.

Надяваме се всички съвети, които Ви даваме да са ползвотворни. Това са действията, които Apple е предвидил, за да удължите живота на своята батерия. Следвайки всички тези съвети, ще можете да се насладите на по-дълъг живот на вашата батерия и на по-дълго и безпроблемно ползване на вашия Айфон.

Bitnami