Search and Hit Enter

Как да проверя батерия на iPhone втора употреба?

При купуването на айфон втора употреба батерията е едно от основните притеснения. Все пак при ползването на смартфон, нейния живот е много важен. Има няколко начина да проверите батерията на вашия айфон втора употреба.

  1. Най-лесния начин е да разклатите самия телефон. Батерията на iPhone е залепена с фабрично двойно залепящо тиксо. Ако усетите, че тя се движи, вероятно това е първата батерия на телефона и тя е доста използвана. Често, въпреки това е в добро състояние. Но ако телефона, който си харесате е на повече от 1 година, сменете батерията или изисквайте това от продавача.
  2. Вторият начин също е доста лесен. Прегледайте добре екрана. Ако забележите, той да изпъква на някое място или да има осезаемо място между кейса и него  e възможно батерията да е надута. Това я прави или неизползваема или в процес на счупване.

Цикли на батерия на iPhone. Какво представляват и как да ги изчислим?

Първите два начина с които Ви запознахме са съвсем примитивни. Те могат да Ви дадат идея за приблизителното състояние на батерията, но не с точност. Батерията на почти всички смартфони е литиево-йонна. Тя има в себе си живот, който се изчислява с цикли. Един цикъл е едно пълно зареждане, до 100%, както и едно пълно изхабяване. Единствената официална информация от Apple отностно батериите им е че след 500 пълни цикъла, те все още имат 80% от своя заряд. Точно изчисление на тези цикли, не може да се направи, тъй като няма официален софтуер, който да изпълнява тази функция. Но за това пък, има много други апликации, които твърдят, че изпълняват тази задача. Може да се доверите на едно тях. За много от тях има достатъчно информация в интернет пространството. Добре е да се придържате до данните на производителя. Ако един телефон е на около 6 месеца, дори при тежко използване батерията ще е на около 200-250 цикъла, което означава, че и остава поне още толкова живот.

Как да калибрираме батерията на iPhone втора употреба?

Калибрирането на батерия на iPhone често бива препоръчвано като начин, да се удължи нейния живот. В пространството има много мнения отностно този процес. Някои са положителни, други го отричат. Ние все пак решихме да Ви дадем подробен план, как да го направите:

  1. Използвайте айфона си докато не се изключи сам. Ако е около 0% батерия, може да я изтощите използвайки фенерчето или яркостта на екрана.
  2. Оставете айфона да престои вечерта с изтощена батерия.
  3. Сутринта включете айфона да се зарежда, като използвате лицензиран кабел и зарядно. Това е важно заради точно определения допустим ампераж и волтаж на зареждане, които MFI сертифицираните кабели и зарядни притежават.
  4. След като телефона се включи и започне да се зарежда, го изключете отново.
  5. Оставете Apple устройството да се зарежда поне 5 часа.
  6. С кабела все още включен, пустене айфона.
  7. Когато айфона стартира, задръжте копчето за включване и централното копче на екрана заедно, докато видите логото на Apple.
  8. Извадете кабела за зареждане от устройството.

Повече информация за батерията на вашия айфон втора употреба, може да намерите в статията ни „Как да удължим живота на батерията на нашия iPhone?„.

Bitnami