Search and Hit Enter

Как да изберем качествено зарядно за iPhone?

При използването на Apple продукти и в частност, най-разпространеният от тях – iPhone, доста често попадаме в ситуация в която е нужно да се доверим на афтърмаркет аксесоари. В този случай пазарът е наводнен от такива. Избора ни трябва да бъде презицизен и информиран.

Афтърмаркет аксесоарите или по-простичко казано, тези които не са произведени от майката-производител на продукта, крият както своите предимства, така и недостатъци. Най-честата причина, поради която се насочваме към тях е по-ниската и примамлива цена.

На пазара за мобилни аксесоари и зарядни устройства има огромно разнообразие от продукти. Някои притежават щампи на производителя Apple или са с неговото лого. Те ни подвеждат да се доверим на една или друга компания твърдяща, че е оторизирана да произвежда продукти съвместими с Apple устройства.

Правено за Айфон/Made for iPhone

Истината е една. Единствените аксесоари, които заслужават доверие, освен оригиналните, са тези белязни със знака MFI:

Преведен на български, този знак гласи – „Произведено за Айпод, Айфон и Айпад“.

Ако искате да се сигурни в качеството на продуктите, които купувате и съответно да сте 100% сигурни, че те няма да навредят на вашето Apple устройство , то този знак трябва неизменно да присъства на опаковката на продукта. Причините са няколко:

Получаването на този сертификат от Apple, само по себе си е напълно безплатно. Но то носи със себе си редица легални и технически спецификации, които компанията трябва да изпълни, за да могат нейните продукти да бъдат брандирани с логото “Made for iPhone/iPad/iPod”. Продуктът трябва да мине пълна инспекция в лаборатория на производителя, като дори най-малките и незначителни детайли трябва да са в съответствие с техническите изисквания на Apple.

В този процес има и малка подробност, която често бива експлоатирана от производители с цел продажба. Паралелно с този сертификат, съществува друг, отново издаван от Apple, който се казва Аpple developer’s license(Сертификат за разработване на Apple съвместими продукти). Този сертификат е значително по-лесен за добиване и дава право на компанията, която го получава да разработва продукти, които могат да са съвместими с Apple устройства, но тези продукти не получават същинския MFI сертификат, защото те не са преминали тестове в Apple лаборатория. Тяхното използване не се препоръчва от производителя и гаранционните условия, които са в сила при MFI продукти, не са актуални за тях.

В крайна сметка, да се доверите на аксесоари, които не притежават MFI сертификат често бива причина за повреди възникнали в устройството Ви. Винаги, когато сте пред дилема дали да закупите аксесоар на определен производител, проверявайте дали неговите продукти са тествани и съвместими с вашето устройство. MFI продуктите винаги носят логото на производителя, имат дълъг гаранционен и експлоатационен период и са ваш помощник, а не предмет създаващ допълнителни грижи.

Ако сте избрали премиум устройство, което да Ви помага в ежедневието, то е препоръчително да го ползвате с премиум аксесоари. Така запазвате неговата функционалност, а от там и цена, както и винаги имате добре работещ и надежден партньор в джоба си.

Bitnami