Anker 735 GaN Prime универсално мрежово зарядно

Ultra.bg ми предоставиха възможността да тествам и да споделя впечатленията си от универсалното мрежово зарядно Anker 735 GaNPrime 65W, което използвах в продължение на седмица с устройствата си – Samsung Galaxy S22 Ultra, iPhone 12 Pro Max и Apple Watch. За да бъда максимално обективен, използвах зарядното с кабелите на марката – Anker PowerLine Select+ USB-CAnker PowerLine Select+  Lightning и Anker PowerLine III USB-C.

Да започнем с основните характеристики на Anker 735 GaNPrime:

  • GaN технология
  • 65W мощност
  • 2 x USB-C порта
  • 1 x USB-A порт
  • Power Deliver 3.1 технология
  • Удароустойчива структура
  • ActiveShield 2.0
  • Power IQ 4.0
  • Размер: 38 × 29 × 66 mm
  • Тегло: 133 гр

Дизайн и размери на Anker 735 GaN Prime

Дизайнът на Anker 735 Gan III Prime е изключително изчистен и елегантен. Висококачествената пластмаса на корпуса и хромиран преден панел оставят усещането за премиум изделие. Както повечето продукти на Anker, зарядното е допълнително подсилено, благодарение на удароустойчивата си структура. Размерът му от 38 × 29 × 66 mm е това, което най-много отличава Anker 735 GaN III Prime от конкурентните продукти на пазара, Обемът му е с 53% по-малък в сравнение с 61-ватовото зарядно на Apple, като същевременно позволява едновременното зареждане на до 3 устройства.

GaN технология

Галиев нитрид (GaN) е тайната зад възможностите на Anker 735 GaNPrime. GaN зарядните са физически по-малки от съвременните силициеви зарядни устройства. Това е така, защото устройствата с галиев нитрид не изискват толкова много компоненти, колкото зарядните със силиций. Материалът също е в състояние да работи под много по-високо напрежение, което означава, че и загубите на енергия в топлина са значително по-малки. В резултат, зарядното се загрява много по-малко при работа.

Достатъчно мощно ли е зарядното Anker 735 GaN Prime?

Anker 735 GaN III Prime разполага с 3 порта – два USB-C и един USB-А, и може да осигури до 65 вата сумарна мощност. Тази мощност се разпределя между портовете, в зависимост от броя на включените устройства.

Например, Anker 735 ще достави до  65 W мощност, когато само едно устройство е включено към някой от USB-C портовете. Това е достатъчно за зареждане на 13″ MacBook Pro или MacBook Air.

Ако обаче свържете няколко устройства, зарядното устройство Anker 735 е достатъчно интелигентно, за да разпредели мощността между трите. Можете да зареждате до три устройства едновременно и като горният USB Type-C порт извежда 40 W, вторият USB Type-C порт извежда 12 W, а USB Type-A портът извежда 12 W. Това е напълно достатъчно за таблет, телефон и слушалки, например.

Какво е PowerIQ 4.0?

PowerIQ е собствена патентована технология на Anker, която позволява на зарядните устройства да разпознават устройствата, които зареждат, и да им доставят максималното количество енергия, което могат да получат, за да осигурят най-бързото възможно зареждане. Всички зарядните устройства от серията GaNPrime се възползват от тази технология, като разполагат и с функцията Dynamic Power Allocation, което дава приоритет на свързаното устройство с най-ниско ниво на батерията и регулира мощността автоматично, за да осигури по-бързо и по-ефективно зареждане, позволявайки корекция в реално време на стратегията за разпределение на мощността на всеки 3 минути. Тази функция се оказа изключително практична в ежедневието и е задължителна за всяко зарядно, което разполага с повече от един порт и има претенции да подобрява качеството на живот на потребителя.

ActiveShield 2.0

ActiveShield 2.0 е друга патентована технология на Anker, която подобрява надеждността на зарядното чрез интелигентно наблюдение на температурата над 3 милиона пъти на ден и регулиране на изходната мощност, за да предпази вашите свързани устройства. Вече можете да сте спокойни, че устройствата ви ще са защитени от прегряване, ако случайно ги забравите за по-дълго без надзор.

Кабелите Anker PowerLine Select+ – идеално допълнение към всяко зарядно

За да се възползвате от пълните възможности на Anker 735 GaN Prime, трябва да сте сигурни, че ползвате правилния кабел. Когато си поръчах зарядното, използвах ситуацията, за да ъпгрейдна не само него, но и цялото прилежащо окабеляване. Стандартните кабели, които идват с повечето телефони и таблети, обикновено са твърде къси, твърде некачествени и рядко поддържат достатъчно висока скорост на зареждане, за да се ползват с други по-модерни устройства. Серията на Anker PowerLine Select+ решава всички гореизброени проблеми. Кабелите са подсилени с кевлар (ползва се при производството на бронирани жилетки), което ги прави практически вечни. Външната оплетка прави кабела доста по твърд и почти невъзможен за заплитане. Има няколко опции за дължина, като аз избрах един 180 см и два 91 см, защото намирам стандартните кабели за твърде къси и неудобни. Кабелите пристигат добре опаковани, в комплект с малко, меко калъфче и велкро лента, която помага значително при организирането им.

Какво ми допадна и какво не в Anker 735 GaN Prime?

Anker 735 GaN Prime е значителен ъпгрейд, спрямо стандартните зарядни за телефони – премиум материали и изработка, иновативни технологии като PowerIQ 4.0 и ActiveShield 2.0 и най-важното супер компактен дизайн, без да се прави компромис с мощността. Разбира се, както всеки продукт, има своите силни и слаби страни.

Какво ми допада:

  • Много добър дизайн и качествени материали
  • Двойно по-малки размери в сравнение със силициевите зарядни, благодарение на GaN технологията
  • Допълнително подсилен корпус
  • Възможност за зареждане на до 3 устройства едновременно
  • Наличието на различни типове портове – USB-C и USB-A
  • Dynamic Power Allocation е изключително практична функция
  • Значително по-малко загряване

Какво не ми допада:

  • Относително сложна схема за разпределението мощността, когато са свързани повече устройства
  • Има разлика между двата USB-C порта, когато са свързани повече устройства -най-мощното устройство трябва винаги да е включено е горния порт
  • Подходящ за зареждане на повечето лаптопи до 13“ – ако разполагате с по-голям лаптоп, най-вероятно ще имате нужда от някой от по-мощните версии.

Откъде можете да закупите Anker 735 GaN Prime?

Зарядното и кабелите можете да закупите от ULTRA.bg, като кликнете на връзките:

Leave a Comment